De Omloop van het Oosten wordt verreden volgens de reglementen van de NHRF (Nederlandse Historische Rally Federatie) en het reglement voor het Nederlands Kampioenschap – zie daarvoor de informatie op de website van de DHRC via www.dhrc.nl – en een Bijzonder Reglement, eventueel aangevuld met Bulletins. Meer informatie over deze reglementen vindt u ook op de website van de NHRF, alsook uitleg van de gebruikte kaartleessystemen, strafpuntentelling, en dergelijke.

Deelnemers met auto’s gebouwd vanaf 1989 rijden volgens dezelfde reglementering als deelnemers met klassieke auto’s.

Nadrukkelijk dient te worden vermeld dat de Omloop van het Oosten mee gaat tellen voor het DHRC Nederlands Historisch Rallykampioenschap voor 2019. Dit geldt uiteraard alléén voor het klassement in zowel Sport- als Toerklasse voor klassieke auto’s, dus de auto’s met bouwjaar tot en met en ouder dan 1988.

Voor het onverhoopte geval dat het evenement door extreme weersomstandigheden onverhoopt moet worden afgelast wordt in samenspraak met de NHRF een alternatieve datum vastgesteld. Zodra die bekend is wordt deze gepubliceerd.

U mag, als u dat op het laatste moment wilt, de ingeschreven auto wisselen; dat heeft mogelijk wél consequenties voor de klasse waarin u deelneemt.

Het reglement voor de 2019-editie is beschikbaar omstreeks 10 december; let op de ‘laatste nieuws’-pagina op deze website.

Het bijzonder reglement van de 9e editie is hieronder via de link te downloaden. Het is beschikbaar als een PDF-file.


Dit is de PDF-versie van het REGLEMENT VAN DE OMLOOP VAN HET OOSTEN.

Omloop van het Oosten 2019 – Reglement