Afhankelijk van de omstandigheden (het kan koud, nat en glad zijn, dat hebben we de laatste keren gezien, overigens met een prachtige winterzon gedurende de hele middag – wat wás het mooi onderweg) worden er méér eisen gesteld aan de bestuurder dan louter goed luisteren naar de aanwijzingen van de navigator en opletten of je routecontroles ziet. Het spul moet ‘heel’ en veilig aan de finish komen.

De naam OMLOOP VAN HET OOSTEN doet natuurlijk al vermoeden dat dit evenement in Oost-Nederland, dit keer in de regio ten noorden van Apeldoorn zal worden verreden; dat gebied wordt gekenmerkt door veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. Grotere rally’s komen niet zo heel vaak in het door de uitzetters bedachte gebied. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Zeker deze regio biedt tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren. De traditie stáát inmiddels als een huis 🙂

Wel hebben we dit jaar een aantal elementen gecontinueerd:

  • Gerenommeerde start/finish- resp. lunchlocatie met prima verzorging van de inwendige mens: we starten en finishen in  partycentrum De Kribbe, in Wilp (ten oosten van Apeldoorn)
  • De lunch is nabij Zwolle
  • Het bekende proefje
  • Geen lange wandelingen van en naar de parkeerplaats
  • Tijdschema prettig rijdbaar voor alle deelnemers

Ook dit jaar is het mogelijk om in de expertklasse, sportklasse of toerklasse te starten.

De OMLOOP VAN HET OOSTEN start dus in 2019 op een prachtige en nog niet vaak voor rally’s gebruikte locatie ten oosten van Apeldoorn. Alhoewel, ook de Langste Nacht van de Dutch Healey club maakte er gebruik van. De finishlocatie is daar ook – met een heerlijke maaltijd, niet alleen buffet – en biedt alle ruimte voor een plezierige nazit en discussie met uw medestrijders. Vanzelfsprekend is ook de lunch op passende wijze verzorgd. Deze locaties van de Omloop, en de Omloop zelf is gemakkelijk compact en centraal gelegen in een gebied dat niet door overbevolking wordt gekenschetst.

De eerste deelnemers starten om 09.01 uur voor een traject van ca. 3 uren. Uurtje pauze, dan het middagstuk van wéér ca. 3 uren, dus de meute kan vanaf half 5 binnen druppelen. We doen ons best om de prijsuitreiking tijdens de maaltijd te doen: dus zo rond 6 uur à half 7. Vorig jaar is dat prima gelukt, in een lekker volle en sfeerrijke ambiance met veel aanwezigen.

Wat mag u verwachten? Vooral lekker doorrijden, een aantal pittige kaartleesopdrachten en al uw rallyvrienden weer eens ontmoeten. Met hoofduitzetter Jacques Limpens (de ritmeester van de DHRC), met controle door Nederlands Kampioen 2017 Rutger Kwant, en hier en daar een stukje van de hand van Gerhard Fokkens en Ronald Jans, schotelt men u een dag autoplezier voor. Diverse kaartleessystemen zullen aan de orde komen: tenminste 2 in het ochtendtraject en ook tenminste 2 in het middagtraject. Goed te rijden binnen de tijd, met de weersomstandigheden zal terdege rekening worden gehouden. We zijn van plan om de expert- en sportklasse één regelmatigheidsproef te laten rijden die meetelt voor het algemeen klassement.

In het inschrijfgeld is een warm welkom, een lekkere lunch en een stevige avondmaaltijd inbegrepen. En natuurlijk alles dat er hoort bij zo’n kwalitatief hoogwaardige dag: rallyschilden, prachtige routeboeken, een duidelijke uitleg, en voldoende prijzen.

We zien u graag aan de start verschijnen. U zult zeker weer positief verrast worden met deze prachtige dag autoplezier. Inschrijven gaat gemakkelijk via de button ‘inschrijving’.

De omloop van het Oosten 2019 telt in de Expert-, Sport- en Toerklasse ‘Klassiek’ mee voor het DHRC Nederlands Historisch Rallykampioenschap 2019.


Wilt u het reglement lezen? Hier is de link:

Omloop van het Oosten 2019 – Reglement